|
Marienburg.pl
Nasze Miasto, Nasza Pasja...
|
Ogłoszenie |
Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej Polityce dotyczącej "cookies"
Chronimy Twoją prywatność Więcej informacji na ten temat znajdziesz w temacie o RODO |
Brandung und Lenzwerte |
Autor |
Wiadomość |
witoldo125
witoldo
|
|
|
|
 |
mimons
|
Wysłany: Pon 11 Lip, 2011 16:31 Re: Brandung und Lenzwerte
|
|
|
Pora to chyba jasno napisać.
Firma Brandung und Lenzwerte miała dwie siedziby:
1. Królewiec na ulicy Kohlgasse 3 (o ile dobrze odczytałem nazwę ulicy bo mam trochę nabazgrane)
2. Olsztyn Jacobstr. (dziś Curie-Skłodowskiej) 9/10 , a potem Banhofstr. (dziś Partyzantów) 69
Nie mam pojęcia co było siedzibą główną, a co córką.
Każdy przyporządkowuje jak mu się podoba. Ja jestem z Olsztyna więc wliczam sobie do Allenstein |
|
|
|
 |
KanonierDolas
|
Wysłany: Sro 14 Sie, 2013 14:19
|
|
|
Na 99% jestem pewien, że siedzibą firmy był Królewiec, a Olsztyn to tylko pomniejsze przedstawicielstwo. Na butelkach i porcelankach głównym motywem jest latarnia morska, a to symbol miasta portowego. W Olsztynie takiej latarni nie było. |
_________________ http://photokrzysztof.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
mimons
|
Wysłany: Pią 16 Sie, 2013 18:32
|
|
|
KanonierDolas napisał/a: | Na 99% jestem pewien, że siedzibą firmy był Królewiec, a Olsztyn to tylko pomniejsze przedstawicielstwo. Na butelkach i porcelankach głównym motywem jest latarnia morska, a to symbol miasta portowego. W Olsztynie takiej latarni nie było. |
Brzmi logicznie ale to tylko domysł. Chyba że masz coś konkretnego? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |