|
Marienburg.pl
Nasze Miasto, Nasza Pasja...
|
Ogłoszenie |
Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej Polityce dotyczącej "cookies"
Chronimy Twoją prywatność Więcej informacji na ten temat znajdziesz w temacie o RODO |
Gotyckie zabytki sakralne na terenie gminy Miłoradz |
Autor |
Wiadomość |
Linka
Mistrz Bride of Francula

Pomogła: 8 razy
|
Wysłany: Sob 25 Lip, 2009 19:57 Gotyckie zabytki sakralne na terenie gminy Miłoradz
|
|
|
Książka, której ukazania się oczekiwaliśmy z niecierpliwością, bowiem jakiś czas temu pisał o tym DB.
Ksiądz Starczewski, Malborczyk, człowiek o imponującym wykształceniu i zamiłowaniu do zabytków, dokonał opisu średniowiecznych zabytkowych obiektów gminy Miłoradz wraz z ich wyposażeniem. Na marginesach znajdują się wyjaśnienia niektórych terminów używanych w opisie. Publikacja bogato ilustrowana, pięknie wydana (twarda oprawa, papier kredowy, barwne zdjęcia). Każdy, kto chce coś wiedzieć o sakralnych zabytkach średniowiecznych znajdujących się w niedalekich okolicach Malborka (Stara Kościelnica, Gnojewo, Bystrze, itp.), musi to mieć i znać Ponoć istnieją plany powstania kolejnych publikacji. Trzymamy kciuki i czekamy!:peace:
W&P 2009, 158 str.
ksiazka.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 15751 raz(y) 106,81 KB |
spis1.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 15751 raz(y) 104,25 KB |
spis2.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 15751 raz(y) 101,37 KB |
|
Ostatnio zmieniony przez Linka Sob 25 Lip, 2009 20:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hagedorn
Administrator

|
Wysłany: Sob 25 Lip, 2009 19:58
|
|
|
gdzie to można nabyć i w jakiej cenie? |
|
 |
Linka
Mistrz Bride of Francula

|
Wysłany: Sob 25 Lip, 2009 19:59
|
|
|
Stoisko W&P na jarmarku, 30 zet Dostałam również długopis i kalendarz |
_________________ ............................................. |
|
|
|
 |
Hagedorn
Administrator

|
Wysłany: Sob 25 Lip, 2009 20:01
|
|
|
Linka napisał/a: | Stoisko W&P na jarmarku, 30 zet Dostałam również długopis i kalendarz |
byłem tam dziś i nic takiego nie widziałem...
albo jestem ślepy, albo zagadałem się zbyt mocno z Jackiem Albrechtem |
|
 |
Milek [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 25 Lip, 2009 20:04
|
|
|
Książka o takim charakterze lokalnym to rzadkość |
|
|
|
 |
konto_usunięte [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 25 Lip, 2009 20:05
|
|
|
Hagedorn napisał/a: | byłem tam dziś i nic takiego nie widziałem... |
też nie widziałem |
|
|
|
 |
Linka
Mistrz Bride of Francula

|
Wysłany: Sob 25 Lip, 2009 20:06
|
|
|
Trzeba wytrzeszczać oczy a tak serio to namiot stoi od strony Nogatu, mniej więcej naprzeciwko Pałacu sporo osób znalazło tam dziś schronienie przed ulewą, łącznie ze Srebrnym Panem (brat Złotego, czy ten sam w wersji silver? ) Książka jak byk leżała, chyba, że już "wyżarli"... |
Ostatnio zmieniony przez Linka Sob 25 Lip, 2009 20:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gdańszczanka
Zwiedzacz

|
Wysłany: Nie 26 Lip, 2009 20:28
|
|
|
A poza stoiskiem - czy w ogóle gdziekolwiek książka będzie czy jest dostępna??? |
_________________ ...ze słońcem w kieszeni i chmurą gradową...
...i mściwym toporem krzyżackim.... |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 26 Lip, 2009 20:30
|
|
|
Może w drukarni, postaram się zajechać jutro |
|
|
|
 |
Gdańszczanka
Zwiedzacz

|
Wysłany: Nie 26 Lip, 2009 20:33
|
|
|
|
_________________ ...ze słońcem w kieszeni i chmurą gradową...
...i mściwym toporem krzyżackim.... |
|
|
|
 |
Oskare3
|
Wysłany: Nie 26 Lip, 2009 22:08
|
|
|
Z tego co wiem, to na pewno jest dostępna w Urzędzie Gminy w Miłoradzu, a także czego nie jestem pewien w Domu Kultury, ale niestety nie orientuję się w którym.
Dokładna informacja: Strona Urzędu Gminy |
Ostatnio zmieniony przez Oskare3 Nie 26 Lip, 2009 22:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 27 Lip, 2009 07:04
|
|
|
Jak ktoś chce to się dziś wybieram na zakup więc jakby co to sms/tel do mnie, że mam kupić |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 27 Lip, 2009 16:57
|
|
|
Książka jest dostępna w drukarni na akacjowej - cena 30 zł |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |