|
Marienburg.pl
Nasze Miasto, Nasza Pasja...
|
Ogłoszenie |
Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej Polityce dotyczącej "cookies" |
Zagadka Sybiska |
Autor |
Wiadomość |
Biała Dama

|
Wysłany: Wto 23 Cze, 2009 20:20
|
|
|
No to się poddaję. Już nie wiem. Teraz czekam na rozwiązanie. |
|
|
|
 |
MIROPASSER
|
Wysłany: Wto 23 Cze, 2009 22:19
|
|
|
Parów Węgry
Rezerwat przyrody Parów Węgry – leśno-krajobrazowy rezerwat przyrody na pograniczu Wielkich Żuław Malborskich i Powiśla (utworzony w 1968 r., o powierzchni 22,5 ha). Rezerwat obejmuje wąski leśny parów z przepływającym przezeń (w kierunku Nogatu) potokiem.
Ochronie rezerwatu podlega głównie buczyna pomorska (buki i dęby) jak również lipy, brzozy, świerk i modrzewie. Na obszarze rezerwatu występują także stanowiska roślinności stepowej i zielnej. Najbliższe miejscowości to Gościszewo i Węgry.
(źródło: WIKIPEDIA)
Byłem Tam osobiście, robiłem zdjęcia ale mi zagineły.
Jest to nagrobek dawnych właścicieli majatku.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Hagedorn
Administrator

|
Wysłany: Sro 24 Cze, 2009 07:53
|
|
|
|
|
 |
sybiseck

|
Wysłany: Sro 24 Cze, 2009 13:33
|
|
|
Braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawo Miropasser. Moje gratulacje. To są Węgry po dawnemu Wengren. Grobowiec znajduję się na obrzeżach wąwozu. W pobliżu są pozostałości po słupkach ogrodzenia oraz podstawa cokołu jakiegoś jeszcze jednego pomnika. Sam grobowiec wygląda na rozkopany. |
|
|
|
 |
Biała Dama

|
Wysłany: Sro 24 Cze, 2009 21:10
|
|
|
BRAWO!!!!!!!!!
Sybisek Tobie też się należą gratulacje. Przy najbliższej okazji spróbuję się tam wybrać i zobaczyć na własne oczy. |
|
|
|
 |
sybiseck

|
Wysłany: Czw 25 Cze, 2009 11:30
|
|
|
Dziękuję wszystkim uczestnikom za udział w zagadce. Proszę tylko uszanować miejsce i nie zadeptać. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |