|
Marienburg.pl
Nasze Miasto, Nasza Pasja...
|
Ogłoszenie |
Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej Polityce dotyczącej "cookies"
Chronimy Twoją prywatność Więcej informacji na ten temat znajdziesz w temacie o RODO |
Zegar - Konopka Erich |
Autor |
Wiadomość |
Bartosz
Mistrz

|
Wysłany: Nie 23 Mar, 2008 18:01 Zegar - Konopka Erich
|
|
|
Zegar ścienny, wyprodukowany w firmie Konopka Erich, sklep znajdował się na Starym Mieście (udało mi się ustalić jak na razie że po stronie Ratusza)
Zegar znajduje się w Dzierzgoniu i cały czas jeszcze chodzi. Nie wiem w którym roku ten zegar został zrobiony, nigdzie nie ma podanej daty (ale mój wujek datuję go na 1936/37).
Na forum znalazłem tylko rachunek ze sklepu Konopki http://www.marienburg.pl/...ghlight=konopka, oraz w książce telefonicznej z 1936-37 informacje o Konopce http://www.marienburg.pl/...ghlight=konopka
Co ciekawe, postaram sprawdzić jutro kolejny zegar który znajduje się w Kałdowie czy też jest z firmy Konopki (znajduję się u mojego Dziadka, tylko w tym przypadku leży w piwnicy albo w garażu).
Zamieszczam zdjęcia:
IMG_0634.JPG zegar_1 |
 |
Plik ściągnięto 6821 raz(y) 101,04 KB |
IMG_0631.JPG zegar |
 |
Plik ściągnięto 6821 raz(y) 96,93 KB |
nazwa.jpg nazwa |
 |
Plik ściągnięto 6821 raz(y) 45,67 KB |
|
_________________ www.sklejmy.com
Zapraszam na mojego photobloga:
www.flickr.com/photos/bartoszmalbork/ |
Ostatnio zmieniony przez Bartosz Nie 23 Mar, 2008 18:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
karVVan
Pierwszy Burmistrz Marienburga

|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 18:17
|
|
|
No to sie wyjasnilo
edit:Z tym,ze tam jest Paul,chyba rodzina przejela po Erichu,lub na odwrot,po Paulu.
http://www.marienburg.pl/...p=107079#107079 |
_________________ -Tam można przyjść,usiąść se,pokontemplować ,trochę pomarzyć i taki spokój z tego bije.
-Nie,nie,cały czas to tylko zamek,zamek i jeszcze raz zamek.No i rzeka Nogat jest,no i nic więcej.(...) |
Ostatnio zmieniony przez karVVan Wto 29 Gru, 2009 18:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Siostra Irena
Administrator

Pomogła: 14 razy
|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 18:20
|
|
|
Brawo chłopaki |
_________________ Surge Polonia |
|
|
|
 |
karVVan

|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 18:23
|
|
|
Chyba Erich przejal biznes,bo Paul jeszcze nie mial telefonu..do tego spolszczone nazwisko.. |
_________________ -Tam można przyjść,usiąść se,pokontemplować ,trochę pomarzyć i taki spokój z tego bije.
-Nie,nie,cały czas to tylko zamek,zamek i jeszcze raz zamek.No i rzeka Nogat jest,no i nic więcej.(...) |
|
|
|
 |
karVVan

|
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 19:56
|
|
|
Erich Konopka posiadal jeszcze jeden sklep(w/g książki)
"Konopka,Erich,Juwelier Am Töpfertor 1" |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |