|
Marienburg.pl
Nasze Miasto, Nasza Pasja...
|
Ogłoszenie |
Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej Polityce dotyczącej "cookies"
Chronimy Twoją prywatność Więcej informacji na ten temat znajdziesz w temacie o RODO |
matryca do notgeldu Marienburg - Malbork |
Autor |
Wiadomość |
darmatt
|
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 17:24 matryca do notgeldu Marienburg - Malbork
|
|
|
Witam,
Mój pierwszy post a więc witam :)
Mój znajomy od wielu lat jest posiadaczem takiego cuda. Jest to połówka matrycy do notgeldu Marienburga o nominale 1 marki. Piękna rzecz. Chciałby to coś spieniężyć. Czy zna ktoś zamożnego kolekcjonera rzeczy związanych z Malborkiem? Z kim mógłbym porozmawiać na ten temat?
Nadmieniam, iż Gabinet Numizmatyczny przy Zamku Malborskim nie jest zainteresowany.
Pozdrawiam
551550940.jpg notgeld w pełnej krasie |
 |
Plik ściągnięto 11296 raz(y) 47,55 KB |
matryca-pozytyw.jpg matryca odwrócona w programie graficznym (pozytyw) |
 |
Plik ściągnięto 11296 raz(y) 25,18 KB |
matryca.jpg matryca w oryginale (negatyw) |
 |
Plik ściągnięto 11296 raz(y) 25,27 KB |
|
|
|
|
 |
kolekcjoner
Mistrz

|
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 20:19
|
|
|
darmatt napisał/a: | Gabinet Numizmatyczny przy Zamku Malborskim nie jest zainteresowany |
???????????????????????????? |
_________________ Witam Malborżanki i Malborżan!
 |
Ostatnio zmieniony przez kolekcjoner Pon 23 Lut, 2009 20:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hagedorn
Administrator

|
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 20:30
|
|
|
też mnie to zszokowało - o ile to prawda... |
|
 |
konto_usunięte [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 20:32
|
|
|
Hagedorn napisał/a: | też mnie to zszokowało - o ile to prawda... |
Etam, kwestia za ile. Nie każdą kwotę może można przyjąć. Ale ja się nie znam |
|
|
|
 |
Hagedorn
Administrator

|
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 20:39
|
|
|
nie każdą, ale to unikat i warto by został w Malborku... |
|
 |
konto_usunięte [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 20:45
|
|
|
Hagedorn napisał/a: | nie każdą, ale to unikat i warto by został w Malborku... |
Będzie Muzeum Miasta Malborka więc można iść do burmistrza i sprzedać to na poczet eksponatów |
|
|
|
 |
darmatt
|
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 20:51
|
|
|
Azaziz napisał/a: | Hagedorn napisał/a: | też mnie to zszokowało - o ile to prawda... |
Etam, kwestia za ile. Nie każdą kwotę może można przyjąć. Ale ja się nie znam |
Dziękuję za odpowiedzi. W rozmowach z Zamkiem z żadnej strony nie padła propozycja kwoty. Nie dostałem nawet pytania o cenę. |
Ostatnio zmieniony przez darmatt Pon 23 Lut, 2009 20:56, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
malborczyk
|
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 20:56
|
|
|
Azaziz napisał/a: | Hagedorn napisał/a: | nie każdą, ale to unikat i warto by został w Malborku... |
Będzie Muzeum Miasta Malborka więc można iść do burmistrza i sprzedać to na poczet eksponatów |
Za rok może dwa... Kiedyś jak już nie będzie co burzyć i miasto będzie piękne to może wtedy powstanie miejsce, wybudowane przez formę R.... gdzie składowane będą takie eksponaty.
A tak na serio, to warto taki eksponat pozostawić w Malborku, pewnie Pani Roma będzie zainteresowana. |
|
|
|
 |
kolekcjoner
Mistrz

|
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 21:03
|
|
|
darmatt napisał/a: | Dziękuję za odpowiedzi. W rozmowach z Zamkiem z żadnej strony nie padła propozycja kwoty. Nie dostałem nawet pytania o cenę. |
Jutro przypomnę o tym koleżance z działu numizmatycznego. Poproszę o kontakt na PW |
 |
|
|
|
 |
darmatt
|
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 21:04
|
|
|
malborczyk napisał/a: |
A tak na serio, to warto taki eksponat pozostawić w Malborku, pewnie Pani Roma będzie zainteresowana. |
Rozmowy prowadziłem właśnie z Panią Romą, która twierdzi, że mają też jedną połówkę i to dokładnie tą samą. Szereg czynników, które pojawiły się w rozmowie, pozwala mi sądzić, że Zamek posiada tą drugą, "brakującą" stronę a fakt ten nie został po prostu dokładnie sprawdzony. Być może z braku czasu.
W każdym bądź razie, poinformowano mnie, że jeśli chcę, mogę poczekać do czasu aż zbierze się komisja decydująca o zakupach (zbiera się raz na kwartał), ale w tych ostatnich zdaniach nie było już nawet nutki zainteresowania.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kolekcjoner
Mistrz

|
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 21:09
|
|
|
Jutro wszystko sprawdzę i dam znać jak sprawa wygląda. Sprawdzę też naszą matrycę. Może ze względu na zużycie wykonano kolejną. Zobaczymy |
 |
|
|
|
 |
darmatt
|
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009 21:20
|
|
|
kolekcjoner napisał/a: | Jutro wszystko sprawdzę i dam znać jak sprawa wygląda. Sprawdzę też naszą matrycę. Może ze względu na zużycie wykonano kolejną. Zobaczymy |
Bardzo dziękuję. Być może tak jest i stąd właśnie wynika brak zainteresowania ze strony muzeum. Jednak, jak już pisałem, mam pewne wątpliwości, tak więc z góry dziękuję za sprawdzenie tematu.
Pozdrawiam,
Darmatt |
|
|
|
 |
Kuglow

|
Wysłany: Pon 13 Lip, 2020 11:31
|
|
|
11 lat później..... Czy ktoś mógłby dokończyć tę historię i napisać jak się zakończyła ? Dzięki z góry. |
_________________ "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka."
Józef Piłsudski |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |