|
Marienburg.pl
Nasze Miasto, Nasza Pasja...
|
Ogłoszenie |
Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej Polityce dotyczącej "cookies"
Chronimy Twoją prywatność Więcej informacji na ten temat znajdziesz w temacie o RODO |
Kolej wąskotorowa |
Autor |
Wiadomość |
konto_usunięte [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 04 Mar, 2007 20:55 Kolej wąskotorowa
|
|
|
Kolej wąskotorowa
żródło zdjęcia: http://www.yesmedia.pl/zkd/index2.html
Malbork, 1911
źródło: S. Bufe Eisenbahnen West- und Ostpreussen
Malbork 1911.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 5445 raz(y) 35,12 KB |
|
|
|
|
 |
vonplauen

|
Wysłany: Czw 13 Gru, 2007 22:50 Re: Kolej wąskotorowa
|
|
|
Cytat: | http://www.yesmedia.pl/zkd/index2.html
|
Chciałem tylko nadmienić,iż jest to bardzo ciekawa strona i przy okazji polecić ją potencjalnym zainteresowanym. |
_________________ a kto pyta, ten wielbłądzik.
 |
|
|
|
 |
Milek [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 12 Maj, 2008 19:21
|
|
|
Skrzyżowanie drogi gruntowej z koleją wąskotorową stacja :Pogorzała Wieś Kolonia Wąsk.
Na wysokości budynku przystanek.
Na pierwszym planie Ursus c-4011
traktor.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 5187 raz(y) 34,04 KB |
|
|
|
|
 |
kyrtap
młody malborczyk

|
Wysłany: Sob 12 Paź, 2013 20:09
|
|
|
Pamiętam jechałem jakieś 5 razy tutaj pociągiem do lasowic małych aby odwiedzić do mojej cioci i kuzyny , z lasowic małych czekaliśmy z powrotem do kałdowa, tam na przystanku nie było aż dużo tak jak normalnym torze. Pamiętam nawet wnętrza pociągu. znajduje się koło dworca kałdowa jak zejdziemy ze schodu i skręcamy na prawo i prosto i tam akurat czekaliśmy. Czy były bilety to tego pociągu wydaje mi się były kartonowe . póżniej jechaliśmy autobusem, po wielu latach nawet rowerem z mojego domu aż do lasowic małych, fajnie było poznawać miejsca i budynk,i pozostały niezapomniane wrażenia. A teraz bardzo rzadko |
_________________ 1 dni dookoła Malborka i i love Malbork! |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |