|
Marienburg.pl
Nasze Miasto, Nasza Pasja...
|
Ogłoszenie |
Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej Polityce dotyczącej "cookies"
Chronimy Twoją prywatność Więcej informacji na ten temat znajdziesz w temacie o RODO |
Da, Db, De ... - symbole na niemieckich butelkach |
Autor |
Wiadomość |
KanonierDolas
|
Wysłany: Sro 14 Sie, 2013 14:24 Da, Db, De ... - symbole na niemieckich butelkach
|
|
|
Zawsze intrygowało mnie znaczenie takich symboli na poniemieckich butelkach. Spotkałem symbole: Da, Db, De, Df, a nawet Dh. Występowały na butelkach od piwa i od wina. Czy możecie mnie oświecić, co mogą te symbole oznaczać? |
_________________ http://photokrzysztof.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
mimons
|
Wysłany: Pią 16 Sie, 2013 18:29 Re: Da, Db, De ... - symbole na niemieckich butelkach
|
|
|
KanonierDolas napisał/a: | Zawsze intrygowało mnie znaczenie takich symboli na poniemieckich butelkach. Spotkałem symbole: Da, Db, De, Df, a nawet Dh. Występowały na butelkach od piwa i od wina. Czy możecie mnie oświecić, co mogą te symbole oznaczać? |
To są symbole huty produkującej flaszkę.
Np Db to Siemens Drezno, De - Oldenburg, Dh - Halle. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |