|
Marienburg.pl
Nasze Miasto, Nasza Pasja...
|
Ogłoszenie |
Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej Polityce dotyczącej "cookies" |
Noc Muzeów w Muzeum Zamkowym w Malborku - 14.05.2011 |
Autor |
Wiadomość |
MrKłosik
Mistrz Inwestycji

|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2011 00:04
|
|
|
argus napisał/a: | PS. Oprowadziłem wczoraj ok. 120 turystów (w dwóch grupach) |
Chyba w pierwszej byłem ja Miło się Ciebie słuchało |
|
|
 |
stanisławn
|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2011 09:11
|
|
|
Linka napisał/a: | wpuścić, oprowadzić i wynocha, im szybciej, tym lepiej? | Pani krzyczała do zgromadzonego tłumu"proszę Państwa wszyscy wejdą zamek będzie czynny do rana" przed północą faktycznie przewodnik miał problem z dostaniem się do zamku - brama była zamknięta.
Co do organizacji to może spróbować tworzyć grupy zwiedzających na przedzamczu i wpuszczać do zamku już zwarte grupy z przesunięciem czasowym. |
|
|
|
 |
Loki
|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2011 22:28
|
|
|
Piszecie o tym, że trzeba było wyznaczyć kolejkę taśmami lub bramkami - otóż bramki już były - efekt podobny. Nic to nie pomoże jeśli Oczekującym nie włączy się cierpliwość i chociaż szczątkowa samodyscyplina i nie wyłączy chęć dostania się na teren zamku za wszelką cenę, nieważne czy stratują kogoś po drodze, czy nie. Stałem w sobotę tuż przy wejściu. Po zamkowej stronie. Brak słów. I żeby nie było nie generalizuję - były osoby - i było ich całkiem sporo, które wykazywały się większą wspomnianą samodyscypliną i kulturą zwyczajnie. Żal tylko przerażonych dzieci. |
_________________ To co najprostsze, nie zawsze jest najlepsze, ale to co najlepsze zawsze jest proste.
Heinrich Tessenow.
 |
Ostatnio zmieniony przez Loki Pon 16 Maj, 2011 22:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Linka
Mistrz Bride of Francula

Pomogła: 8 razy
|
Wysłany: Wto 17 Maj, 2011 08:29
|
|
|
O ile mi wiadomo, w różnych miastach różnie to wyglądało. W tych dużych zdarzały się mega korki. Może jednak to bardziej specyfika "pomysłu", tj. atrakcja raz na rok w noc, za darmo (nie u nas, co prawda), co sprawia, że przyjdą tłumy i te tłumy należy w jakiś sposób okiełznać. Z tym, że to nie jest pierwszy rok i muzea powinny wyciągać wnioski z poprzednich lat. |
_________________ ............................................. |
Ostatnio zmieniony przez Linka Wto 17 Maj, 2011 08:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
stanisławn
|
Wysłany: Wto 17 Maj, 2011 20:38
|
|
|
Linka napisał/a: | muzea powinny wyciągać wnioski | jakoś umknęło, wizytówka muzeum, ceglany ekran.
SAM_0116.jpg ceglany ekran |
 |
Plik ściągnięto 3803 raz(y) 44,52 KB |
|
|
|
|
 |
wowa65m

|
Wysłany: Wto 17 Maj, 2011 21:55
|
|
|
Ha ha. Osobiście sobie odpuściłem tę imprezę ponieważ mając doświadczenie z ubiegłych lat przewidziałem, że tak będzie. W spokoju, w przyjemnej atmosferze spędziłem sobotni wieczór nad wodą i w wspaniałym towarzystwie. Dopóki organizatorzy będą na garnuszku państwa nie ma co się spodziewać zmian i trzęsienia ziemi też. Dlatego wszystkim znajomym odradzałem i będę odradzał udział w tym zamieszaniu. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |