|
Marienburg.pl
Nasze Miasto, Nasza Pasja...
|
Ogłoszenie |
Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej Polityce dotyczącej "cookies"
Chronimy Twoją prywatność Więcej informacji na ten temat znajdziesz w temacie o RODO |
Stalag XXB - artykuł w Dzienniku Malborskim [03.08.2007] |
Autor |
Wiadomość |
Larina

Pomogła: 4 razy
|
Wysłany: Sob 04 Sie, 2007 12:24 Stalag XXB - artykuł w Dzienniku Malborskim [03.08.2007]
|
|
|
Artykuł, który się ukazał we wczorajszym wydaniu Dziennika Malborskiego:
PS. może ma ktoś fotki dawnej zabudowy tych terenów?
szkoła.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 11634 raz(y) 97,63 KB |
szkoła-obrazek.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 11634 raz(y) 49,79 KB |
|
Ostatnio zmieniony przez Czw 15 Lis, 2007 11:57, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
malborczyk
|
Wysłany: Sob 04 Sie, 2007 14:23
|
|
|
Mam fotki dawnej zabudowy, dwa zdjęcia z mojej kolekcji sa w tym artykule |
|
|
|
 |
konto_usunięte [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 04 Sie, 2007 14:37
|
|
|
Malbork - miasto przy zamku Wiesław Jedliński...
W styczniu 1943 r. w obawie przed nadchodzącą Armią Czerwoną...
Przepraszam kto jest autorem tego artykułu?? Łukasz Honory? Skąd takie informacje...
Brawo |
|
|
|
 |
malborczyk
|
Wysłany: Sob 04 Sie, 2007 14:40
|
|
|
Ciekawe 1943 rok?? marsz śmierci w tym roku?? Jedliński napisał nową książkę?? No to Pani Daniluk i autor artykułu nie postarali sie.... |
|
|
|
 |
Larina

Pomogła: 4 razy
|
Wysłany: Sob 04 Sie, 2007 14:42
|
|
|
tak, Łukasz Honory, jak już pisałam artykuł jest z wczorajszego Dziennika Malborskiego |
_________________ "Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały świat działa potajemnie by udało Ci się to osiągnąć" Paulo Coelho |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 04 Sie, 2007 14:43
|
|
|
Propagowanie historii przez nieuków tego nam trzeba
Napiszę do autora |
Ostatnio zmieniony przez konto_usunięte Sob 04 Sie, 2007 14:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 05 Sie, 2007 18:40
|
|
|
Larina na forum o Stalagu XXB masz np tu: http://www.marienburg.pl/viewtopic.php?t=19
Proszę korzystać z funkcji "Szukaj", a jeśli chodzi o gimnazjum nr 2 to nie ma nic wspólnego geograficznie ze Stalagiem XXB ani XXB bis, w Google o Stalagach jest bardzo duuuuużo informacji. |
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
VOO1

|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2007 14:48
|
|
|
Mi sie wydaje ,że to tylko chochlik drukarski bo miesiace sie chyba zgadzaja co nie
pozdr VOO1 |
_________________ PreludeTeamPoland |
Ostatnio zmieniony przez VOO1 Pon 06 Sie, 2007 14:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2007 17:19
|
|
|
Cytat: | Mi sie wydaje ,że to tylko chochlik drukarski bo miesiace sie chyba zgadzaja co nie |
W artykule i pod w/wym. linkiem jest ten sam błąd, obrotny chochlik |
|
|
|
 |
Bartosz
Mistrz

|
Wysłany: Wto 07 Sie, 2007 20:26
|
|
|
Mam pytanie, w artykule doczytałem się że szkoła by postawiła pomnik/tablicy na byłym terenie stalagu. A jak wiadomo połowa stalagu jest zajmowana przez cmentarz. Gdzie chcą go postawić? |
_________________ www.sklejmy.com
Zapraszam na mojego photobloga:
www.flickr.com/photos/bartoszmalbork/ |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Wto 07 Sie, 2007 21:42
|
|
|
Bartosz napisał/a: | Gdzie chcą go postawić? |
Na rondzie Dmowskiego Ten artykuł... - już wcześniej wyraziłem o nim zdanie, tylko który Stalag? XX B czy XX B Bis, jak widzę w tym artykule chodzi tylko o Wielbark... |
|
|
|
 |
malborczyk
|
Wysłany: Wto 07 Sie, 2007 21:48
|
|
|
taki jest pomysł a zarazem plan wszystkich szkół w tym programie CEO, szkoła nr 3 zawiesiła tablice |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |